
Reštaurácia alebo domáca strava?
Aj vy ste si už podobne ako iní ľudia niekedy povedali, že dosť bolo varenia? Ale následne ste sa zamysleli nad následkami a radšej ste sa rozhodli ostať pri vyváraní pre celú rodinu? Alebo ste naopak presedlali na reštaurácie a už Vás to vôbec neťahá ku sporáku?
Nech už patríte ku ktorýmkoľvek gazdinám / kuchárom / kuchárkam, v tomto článku sa Vám pokúsim priblížiť niekoľko pozitív aj negatív, a tiež pár spoločných znakov oboch spôsobov stravovania.

Reštaurácia



Domáca strava
Či už ste zástancom jedného, či druhého, určite viete, že tak ako všetko ostatné aj spôsoby stravovania majú svoje PRE aj PROTI.
REŠTAURÁCIA : Pozitíva : veľa ušetreného času; chuťovo dobré, pekne servírované jedlo... Negatíva : predražené jedlá a nápoje; "nevieme, čo jeme"....
DOMÁCA STRAVA : Pozitíva : varíme podľa svojej chuti; "vieme, čo jeme".... Negatíva : veľa "strateného" času pri platni; nie vždy sa vyplatí....
Toto je len pár z mnohých rozdielov medzi reštauráciou a domácou kuchyňou. Medzi inými je veľký rozdiel aj v cene za porciu. Kým v reštaurácií si zaplatíte niekedy nemalú sumu iba za jednu porciu, doma by ste možno za podobnú cenu navarili pre seba aj niekoho blízkeho a možno aj na dva dni.
V tom ako vyzerajú však rozdiel nie je. Stačí dobre naservírované domáce jedlo, a ani profesionál niekedy nespozná rozdiel.
Osobne preferujem skôr domácu kuchyňu, kedy naozaj viem, čo konzumujem. V reštauráciách Vám totiž nepovedia, ako suroviny skladujú, či čo všetko v skutočnosti Vaše jedlo obsahuje. Samozrejme, ani zástanca domácich buchiet sa nevyhýba reštauráciám. :)
Na záver by ma zaujímalo, ako Vy vnímate celý tento "konflikt", "vojnu" medzi reštauráciami a gazdinkami. Čo z toho sa Vám viac pozdáva. Možno sa dozviete niečo aj sami o sebe.